heurwinning achtergrond

speeltuinen

Tongeren : (3 km)

Motten : Ravotten in de speeltuin of kastelen bouwen in de zandbakken, kan zonder meer in het stadspark “De Motten”. Roeien, minigolf, pit pat of …. naar de vogels kijken, het hoort er allemaal bij . Maar vooral heel veel speelplezier.

Active : Gewaarborgd speelplezier voor jong en oud in het 800 m² overdekt speelparadijs ActiV. Naast de overdekte speeltuin voor de allerjongsten is er bowling, snooker, pool, squash, enz. voor de volwassenen of kan men even uitpuffen in de gezellige brasserie.

Bilzen : (15 km)

Kinderrijck : een binnenspeeltuin volledig in de sfeer van ridders en jonkvrouwen, kastelen, draken, ... waar kinderen centraal staan en zich kunnen uitleven en ontspannen. 5 000 m² speelplezier waar kinderen van 0 tot 14 jaar naar hartenlust kunnen ravotten.

Wellen : (15 km)

recreatiedomein Maupertuus : speeltuin met openluchtzwembad.

Alken :(17 km)

recreatiepark De Alk : speeltuin

Hasselt : (19 km)

Plopsaland indoor : grote binnenspeeltuin

Pretland : 2000m2 Indoor speelplezier voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Maastricht :

Funville : overdekte speeltuin voor kinderen van 1 tot 12 jaar.

Fort Willem : Er zijn ongeveer 50 verschillende speeltoestellen te vinden. Er is water om in te spelen en een speeltuin van 15.000 m2. Er is ook een midgetgolfbaan (€1,-) en jeu de boule baan.

Meer informatie? contacteer ons

Zwembaden

Wellen : (15 km) : Buitenzwembad met speeltuin

Eijsden : 17 km) : funvalley : binnen- en buitenspeeltuin met zwemvijver

Maastricht : (15 km) : Dousberg : binnen- en buitenzwembad

St-Truiden : (18 km) : binnen- en buitenzwembad

Hasselt : (19 km) : Kapermolen : buitenzwembad

Esneux : 23 km buitenzwembad

Meer informatie? contacteer ons

kinderboerderij

Dierenpark Bilzen : (15 km) : In het dierenpark kan u maar liefst een tachtigtal verschillende dieren observeren, voornamelijk neerhofdieren. Zo vindt u er geitjes, schapen, sierduiven, siereenden, pauwen, shetlandpaarden, Chinese hangbuikzwijnen…

De Stapperkes in Rijkhoven :(15 km) : Er zijn hier 6 mini tot shetlandpaardjes. Er worden rijlessen gegeven, ponyritten en voltige (turnoefeningen) op het paard.Kennsimakingsrit, al spelenderwijs rijden op een westernzadel.

Lanaken : (17 km) : Kinderen zullen hier hun hart kunnen ophalen. Op het domein is een kinderboerderij gevestigd met de meest uiteenlopende boerderijdieren. Een bezoekje aan het huis van Lotte en Giel laat je kennis maken met inheemse kippen- en konijnensoorten. Voor de allerkleinsten (-8 jaar) is het kabouterpad een ware belevenis. Een grote speeltuin zorgt voor veel jolijt. Willen je kids wat cultuur opdoen dan is een bezoek aan de gerenoveerde Waterburcht een must. Via een interactief gezinsspel worden ze ridder en jonkvrouw.

Kiewit : (30 km) : Deze kinderboerderij is ideaal om met de kinderen buiten te spelen, wandelen, een fietstocht te maken of gewoon rustig van de natuur te genieten. De kinderboerderij is meer dan 100 hectare groot en ligt op slechts 10 minuten van het centrum van Hasselt. Dit is een ideale locatie voor een zomerse picknick.

Je kan ook bijna nergens komen op het domein zonder in de buurt te zijn van dieren. Op de vijver drijven vele eenden en in de buurt van de stallen zie je de konijnen, cavia's, pauwen, geiten, ezels, varkens, .... Alle stallen en weides zijn heel toegankelijk voor de bezoekers. Je kan genieten van een fris drankje op een terras terwijl de kinderen zich uitleven op het speelplein met reuze zandbak. Voor gezinnen en families die samen op stap zijn, zijn er de bomentocht, het boerderijspel en een tocht met de huifkar. Het trekpaard laat je de mooiste plekjes van Kiewit zien samen met je familie of vrienden.

Meer informatie? contacteer ons

Allerlei

Tongeren : Gallo-Romeins museum : Voor de kinderen zijn er aangepaste rondleidingen voorzien en ook aparte kinderactiviteiten.

bowlingen : Kan op verschillende plaatsen. Vraag het aan ons waatr je daarvoor terecht kan.

Rondvaarten op de Maas : (15 km) : Rederij Stiphout maakt verschillende rondvaarten op de Maas

Luik : aquariummuseum :(15 km) : In het Aquarium verblijven in 46 bassins ongeveer 2500 vissen uit oceanen, zeeën, meren en rivieren van over de hele wereld: In het museum is 1000 m² gewijd aan de diversiteit onder de dieren.

Valkenburg : (26 km) : heel gevariëerd aanbod voor kinderen

Meer informatie? contacteer ons